Bejelentkezés

Keresés



Gyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió



A Kispál és a Borz zenekar 1987-ben alakult, Bräutigam Gábor, Ózdi Rezső, Kispál András és Lovasi András részvételével. 1989-ben (addigra Ózdi kivált) kezdtek el országszerte koncertezni.

Így indult...(Kispi nevét se nagyon tudták ;-)

Ekkor publikálták első demójukat "Tökéletes helyettes" címmel, majd a fokozódó nemzetközi nyomásra megjelentették első lemezüket 1991-ben "Naphoz holddal" címmel, azóta be vannak futva mint állat, tíz sorlemez, hét koncertalbum, filmzenék, néhány maxi és a most megjelenő 20 év című dupla besztof-csöndeskoncertalbum az eddigi dokumentálható termés, illetve ez idő alatt háromszor volt doboscsere: Bräutigam Gábort Tóth (Csülök) Zoltán váltotta 1996 elején, őt pedig 2002 nyarán Michael Zwecker. Őt 2006 őszétől Bóra Áron követte, 2007 október 6.-ig rockturistáskodott náluk .

Jelen pillanatban a zenekar újra háromtagú, pedig egyszer már a trió-felállást 1996-ban elhagyta: először állandó vendégművészekkel bélelte körül magát (Vittay Ferenc, Dióssy Ákos) majd Ákos zenekari taggá avanzsált. Jelenleg a zenekar kétféle verzióban is létezik, mikor az van a plakátra kiírva, hogy Kispál tokkal-vonóval , akkor ott van a koncerten Leskovics Gábor (Puf, Kiscsillag) és a Varga Ferenc vonóstrió, ha csak annyi, hogy Kispál és a borz, akkor Dióssy, Kispál és Lovasi biztos, más semmi sem. De már majdnem.

...és ez van most.