Bejelentkezés

Keresés



Gyorsmenü:
Hírek
Koncertek
Zenekar
Történet
Lemezek
Tagok
Média
Fotó
Sajtó
Videó
Közösség
Vendégkönyv
Kérdések
Fórum
Mühely
Kapcsolat

Flash mentes verzió



Sajtótájékoztató a Napozz Holddal filmhez

2010-11-02
A NAPOZZ HOLDDAL - A KISPÁLFILM november 4-i sajtótájékoztatójának felvétele megtekinthető november 5-től a www.napozzholddal.com oldalon.

www.muvesz-vilag.hu - 2010.04.01.

2010-04-07
Kispál és a Borz: búcsú a Szigeten Augusztus 9-én, a Sziget mínusz egyedik napján, augusztus 9-én megakoncerten búcsúzik a közönségtől a Kispál és a Borz zenekar. Fennállása 23 évének legnagyobb slágerei, a zenekar kedvenc dalai, vendégfellépők szerepelnek a tervekben.

www.index.hu - 2010.04.01.

2010-04-07
Bizonytalan ideig nem lesz Kispál és a Borz 2010.04.01. 12:15 - MTI "Azt a határidőt tűztük ki, hogy ha márciusig nem sikerül összehozni egy nagylemeznyi anyagot, akkor abbahagyjuk. Nem sikerült, három dal nem egy album" - nyilatkozta a friss Kossuth-díjas Lovasi András [1], a 23 éve működő zenekar egyik alapítója. "Fogalmazzunk úgy, hogy a Kispál és a Borz ezzel felrúgta öt-hat éve tartó agóniáját. Bármi is történik ezután, az csak pozitív irányba hathat".

www.quart.hu - Kispál 20: tervek

2007-11-02
Idén ünnepli huszadik születésnapját a Kispál és a Borz zenekar. Dupla lemez tavasszal (csendes-ülős koncertfelvételek + best of), ősszel történelmi áttekintő DVD (ha készen lesz, akkor az új lemezzel), és még számtalan terv, amikről Lovasi András beszélt a Quartnak.

Lovi interjú 2. - 2007.10. (Kispál, Sziget, 20 év, stb.)

2007-11-02
Egy újság összegyűjtötte, hogy ki milyen tárggyal jellemezné Magyarországot. Te magadat milyen tárggyal jellemeznéd? Dugóhúzó. Nem úgy általában, hanem egy kovácsoltvas dugóhúzó, ami saját. Olyan mint egy nő rajzolta Y.

Lovi interjú 1. - 2007.10.

2007-11-02
Húszéves a Kispál és a Borz, amit dupla válogatásalbummal, decemberben koncerttel ünnepelnek – a folytatás azonban némileg bizonytalan. Lovasi András énekest kérdeztük.

Rockinform - 2007

2007-11-02
A Kispál és a Borz idén lépett huszadik életévébe, a zenekar pedig egy jubileumi kiadvánnyal – egy dupla válogatáslemezzel – ünnepli meg a nagyobb megrázkódtatások (feloszlás–újjáalakulás, sokéves szünetelés) nélkül betöltött második ikszet. A zenekar motorjával, Lovasi Andrással a kerek évforduló ürügyén R. Németh Balázs beszélgetett.

www.hetivalasz.hu - BARÁTI ÁRAK

2007-11-02
Ha Gyurcsány szeptemberben lemond, többé nem tehetné meg senki, hogy ilyen helyzetben nem akasztja szögre a puskát - mondja lapunknak Lovasi András. A Kispál és a Borz együttes frontembere szerint így újabb tizenöt évig nem lesz következménye semminek.

Lovi interjú Szabadkára - 2007. tavasz

2007-11-02
A tavaszi Szabadkai koncert alkalmával készült interjú. A koncertért mégegyszer köszönet Rolinak!!!

www.fn.hu - Miért beteg a magyar Kispál?

2007-10-13
Húsz éves a Kispál és a borz. Az ünneplés mellett olyan hírek keringenek, hogy elfogytak a kreatív energiák, s talán meg is szűnik a zenekar. Lovasi Andrást és Kispál Andrást a válságról, az új lemezről és politikai szerepvállalásukról kérdeztük.

www.quart.hu - Nincs bárszéke a Kispál és a Borznak

2007-10-07
Mindig bizarr, amikor egy rockzenekar hangversenytermes koncertre szánja el magát. Az ilyesmi irritálóan finomkodó gesztusok tömegével szokott együtt járni. Az énekes egy bárszéken pengeti az alkalomra vásárolt akusztikus gitárját, hátul vörös bársonyba öltözött vokáloslányok búgnak, és láthatóan minden zenész tudatában van annak, hogy együttesük immár klasszikussá nemesedett, így a dalaikat nyilván olyan körítéssel kell előadni, mintha azokat nem félrészegen, gyűrött flanellingben, hanem mondjuk rizsporos parókában írták volna.

www.quart.hu - Csendes-ülős koncerttel búcsúzik Áron a Kispál és a Borztól

2007-10-02
Október 6-án, szombaton nyolctól a Kispál és a Borz csendes-ülős koncertet ad a Művészetek Palotájában. A programajánló "már lemezről ismerős verziók" mellett "új, eddig még nem ismert dalokat és frissebb átdolgozásokat" ígér - megkérdeztük tehát Lovasi Andrást. A frontember a Quartnak elmondta: ugyanazzal a felállással lépnek fel, mint a Szigeten, tehát három vonóssal és Leskovics Gáborral egészül ki a felállás. Esetleg lesz még meglepetés fellépő is.

www.bama.hu - Ismét dobost cserél a jubiláló Kispál és a Borz

2007-08-27
Pécs | Lovasiék fél év után újra hazai pályán lépnek fel, új dupla albumukat mutatják be egy ingyenkoncerten. A 20. évét ünneplő banda összetétele is változik, a kipróbált és bevált Bóra Áron dobos kilépésével.

www.index.hu - Ha nem élvezik, ne csinálják!

2007-08-12
A szombat esti Kispál és a Borz-koncert minden idők legszomorúbb fellépése volt a zenekar és közönsége életében. Kritikánkban elengedjük a zenekart, hogy végleg a Kiscsillagban jelöljük meg Lovasi követendő útját.

www.zene.hu - Szétnyílt a „Bársonyfüggöny”: Kispál-siker Győrben

2007-05-04
Ugyan rendkívül sikeres volt a tavaly decemberi győri „csendesülős” Kispál-koncert is, ám sok rajongó szívesen táncolt volna egy jót legalább a kedvenc számára. Őket bizonyára kárpótolta a kimaradt tombolásért a legutóbbi koncert a PÁGISZ és ÁMK-ban.

www.bama.hu - Lovasi András: Nem vagyok költő

2007-05-01
Kispál és a Borz | A zenekar olyan mint a hőerőmű: ha nem fűti semmi, egy idő után kihűl. Húsz év után megújuló energiaforrást keres az együttes Ha a Kispál és a Borz valamire készül, annak az az első jele, hogy lecseréli a dobosát. Ezt eddigi pályafutásuk során négyszer tették meg. A csapat frontemberét, Lovasi Andrást az együttes új felállásáról, a személyes „másodállásairól”, no meg a barátságról faggattuk.

www.quart.hu - Megmenekült a Kispál és a Borz

2007-03-18
A tavalyi sziget óta pénteken játszott először Budapesten a "rendes" Kispál és a Borz, akik, úgy tűnik, átvészelték a jubileumi krízist (az idén húszéves pécsi rockzenekar tavaly ismét dobost cserélt). Ennek örömére kiváló koncertet adtak a PeCsa-teltháznyi ifjú rajongónak.

Kispál kupak Peet pont húú (www.epresso.hu)

2007-03-15
Kupakolásmentes Kispál-koncertet láthattak a jelenlevők tegnap, azaz március 14-én este a pécsi Expo Centerben. A forradalmi megemlékezések előestéjén gitárriffektől, a Bornai-vá vedlett Dióssy üdvözlésétől, valamint az előzenekarként fellépő Peet hevítésétől volt hangos a város peremén felállított színhely.

Csendes-űlős turnén a Kispál (www.zene.hu)

2006-11-29
Országos turnéra indul a Kispál és a Borz decemberben. Műsoron ezúttal, az áthangszerelt Kispál számokat felvonultató, „csendes-ülős” repertoár. Az évvégi turné egyben az új dobos, Bóra Áron bemutatkozása is a kispálszerető közönség előtt.

„Mint egy pingponglabda” – Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) - www.est.hu

2006-11-23
A 2004-es Én, Szeretlek, Téged album után Lovasi András énekes egy új együttest is alakított a Kispál és a Borz mellé, Kiscsillag néven. A „hobbizenekar” Greatest Hits vol. 01. címmel jelentette meg első albumát, melynek lemezbemutató koncertje 2006. december 8-án lesz a Kultiplexben. A 2000-es interjú után hat évvel Lovasi ismét nyilatkozott az est.hu-nak, és a Kiscsillag mellett a Sztornó című filmben játszott főszerepe, illetve a Kispál és a Borz jövője (például az új dobos személye) is szóba került.